Livskriser

Der er ikke mange mennesker som kommer gennem livet uden kriser. Vi kan miste en vi holder af, miste vores job, opleve sygdom eller skilsmisse. Vi kan opleve, at det er svært at finde mening med det hele, når vi står midt i en livskrise. Hvis vi får bearbejdet og sat ord på det, som sker indeni os, vores følelser og frustrationer – ja så er der en mulighed for, at vores kriser bliver det, som gør os stærkere og blandt giver os mod til at træffe valg. Vi kan igen træffe valg som på ny kan bringe mening og glæde tilbage til vores liv.

Her giver psykoterapien en mulighed for at finde vej igennem krisen

En krise udløses af en begivenhed, som chokerer dig eller ændrer dit liv radikalt, men som ikke nødvendigvis er livstruende. Det kan være efter et dødsfald, en skilsmisse, en rund fødselsdag, en flytning eller en fyring.

 • Skilsmisse
 • Dødsfald
 • Sygdom
 • Uheld og ulykker
 • Fyring
 • At blive ældre
 • Dine børn flytter hjemmefra

Krisen ændrer dit liv radikalt og du føler at gulvtæppet er revet væk under dig. De ting, som har støttet dig og opretholdt dit liv er nu pludselig væk. Din gamle identitet er ændret, og du føler en tomhed eller forvirring.

Krisen kan forekomme når som helst i dit liv, men for mange kan en krise komme omkring en rund fødselsdag. For eksempel 30, 40 eller 50 år. Her går det op for dig, at du er dødelig og at livet har en udløbsdato. Dette kan udløse følelser af håbløshed, frustration eller angst. Dette kaldes også en midtvejskrise og kan være en svær tid for mange, da vi i vores kultur forherliger ungdommen og sjældent taler positivt om alderdom og døden. I en midtvejs krise gør vi status over vores liv og dette kan føre til fortrydelse og sorg over de valg vi har truffet i livet.

For nogle kan midtvejskrisen også føre til panik handlinger fordi tiden er knap og du gerne vil nå en masse på kort tid, inden det er for sent. Her kan det ske du overvejer skilsmisse eller en ny karriere.

Et dødsfald kan gøre dig bevidst om din egen dødelighed og kan udløse en krise både på grund af tabet, men også fordi du kommer i kontakt med tanker om din egen død og at livet ikke varer for evigt.

Andre former for livskriser

 • Du mister interesse for din partner og vender blikket mod andre
 • Du har en affære
 • Du er utilfreds med dit udseende
 • Du overvejer at få en skønheds operation
 • Du begynder at træne og går på slankekur
 • Du er utilfreds med dit job og karriere
 • Du tager impulsive beslutninger
 • Du føler dig tom, deprimeret, vred eller utilfreds

En krise er en fase eller et trin i din udvikling, som er nødvendig for at komme videre. Men det kan være besværligt, angstprovokerende eller smertefuldt at komme igennem krisen. Derfor kan det være fristende at dulme smerten og det ubehagelige med alkohol, stoffer, en affære, shopping eller andet. Dette kan forlænge krisen og lægge et røg slør henover det, der ligger bag krisen.

Hvordan du reagerer på en krise eller en ændring i dit liv afhænger af dine indre og ydre ressourcer. Ofte vil du føle dig stærkere og gladere når du er kommet igennem krisen.

Psykoterapi kan hjælpe dig gennem den krise du står i. Og kan hjælpe dig med at bearbejde og forholde dig til de følelser og udfordringer du måtte stå med i livet.

I terapien kan du vende alle de store emner, som kommer op omkring dit liv, livets mening, døden, kærlighed, karriere og det næste skridt for dig. Du kan få hjælp til at sætte nye mål for dit liv og finde meningen igen.

Hvis din krise er udløst af et chok, traume eller tab kan psykoterapi hjælpe dig bearbejde det, som er sket og finde dig selv igen. Det kan være en udfordring at finde fodfæste i en situation, som er sket pludseligt og uden varsel.

Kontakt mig på telefon 20 81 56 59 for spørgsmål, eller hvis du er klar til at booke en tid.

Jeg tilbyder terapi fra min klinik i Hvidovre. Mine klienter kommer lokalt fra Hvidovre og omegn, som Rødovre, Brøndby, Glostrup, Valby og Frederiksberg. Men jeg har også mange klienter fra hele København samt andre steder på Sjælland.

BOOK ONLINE

At tage kontakt til mig kan være første skridt i retning mod positiv forandring og øget livskvalitet. Jeg kan hjælpe jer med afklaring i forhold til jeres liv, og til at være i livet med mere ro, mening og glæde.

Kontakt mig

Info

Psykoterapeut og Parterapeut
Henrik Hansen

Hvidovrevej 137, 1. Sal – Lokale 114
2650 Hvidovre

Der er 2 timers gratis parkering bag ved bygningen.
Husk p-skiven!
Lokalet er tæt på motorvej og s-station.
Bus nr. 140 holder lige ude foran bygningen.

Kontakt

Jeg kan kontaktes alle dage på:

Telefon: 20 81 56 59
Du er velkommen til at lægge en besked eller skrive en sms, hvis ikke jeg svare.

E-mail: parogpsykoterapeut@gmail.com

Cookie- og privatlivspolitik

Cvr: 40704825
Mobilepay: 244366
Lunar Bank – Reg + Kontonr: 6695 – 10019113782