Sorg og krise

En skilsmisse er en af hverdagens største dramaer. Den ryster sjælen og sender de involverede ud i en dyb livskrise. Hvert år oplever tusindvis af voksne og børn at få smadret deres drøm om en velfungerende kernefamilie.

Skilsmisser rydder sjældent forsider som andet end kolde statistikker.

Det er moderne hverdagskost bilder vi hinanden ind og fortrænger angsten for, at det skal ramme os selv. For en skilsmisse ryster sjælen og forandrer tilværelsen. Den er et tab af drømme og muligheder. Af tryghed og kærlighed.

Sidste år opgav godt 30.000 mænd og kvinder drømmen om kernefamilien. Knap 15.000 ægteskaber blev opløst, og op imod 20.000 børn blev skilsmissebørn. Og hertil skal lægges de mange tusinder af parforhold, hvor drømmen om den eneste ene aldrig er blevet nedfældet på en vielsesattest. Smerten er den samme – papir eller ej.

Men for mange er skilsmissen samtidig også en lettelse. Afslutningen på et årelangt, opslidende og fortvivlet forsøg på at nå hinanden igen, tale sammen, forstå hinanden. Om ikke andet så for børnenes skyld. Den er måske også afslutningen på svigt efter svigt. Skænderier, forbitrede weekender og påtagede smil til omverdenen. Lige indtil det kan være nok. Indtil fotoalbummet bliver delt midt over. Børnenes barndomshjem solgt og de gamle kærestebreve revet i stumper og stykker.

En skilsmisse skal behandles med omhu. Selv om den er blevet hvermandseje er den ikke en bagatel, der er glemt dagen efter. Tværtimod kræver det tid og omsorg at komme ovenpå efter en skilsmisse.

Nogle sammenligner en skilsmisse med et dødsfald, hvor man har brug for at græde og sørge over, at man har mistet det vidne til livet, man har haft i sin ægtefælle. Den person, der kender kontinuiteten i ens liv. Og det kan sagtens vare et år – ja som oftest flere, før man er parat til at se fremad og igen synes at livet er skønt.

Alle mennesker vil opleve personlige kriser i deres liv – store som små

Og nogle gange kan det være nødvendigt at få hjælp til at komme videre i livet med følelserne og selvværdet i behold. Samtaleterapi kan hjælpe dig til at finde vej og se handlemuligheder i det tankemæssige og følelsesmæssige kaos, der følger i kølvandet på en livskrise.

Samtaleforløbene vil hjælpe dig med at opnå tryghed og overblik til at træffe de valg, der er rigtige for dig – og som fremover kan være med til at skabe de livsbetingelser som er i overensstemmelse med dine ønsker for livet fremefter.

Kontakt mig på telefon 20 81 56 59 for spørgsmål, eller hvis du er klar til at booke en tid.

Der kan ligge mange årsager og lange overvejelser bag en beslutning om at ville skilles. Men uanset om beslutningen kommer som lyn fra en klar himmel, eller den har været længe undervejs, udløses der hos de fleste mennesker nogle voldsomme følelser og reaktioner, som vender op og ned på vores liv. Der er selvfølgelig de tilfælde, hvor begge parter er enige om skilsmisse og kan tale fornuftigt om de konsekvenser det indebærer, og dermed gøre hele processen lettere. Men i de fleste tilfælde er der én der tager initiativet og én der bliver forladt. Hvad enten du er den ene eller den anden, er en skilsmisse en voldsom livskrise, som skal bearbejdes.

Paradoksalt nok betyder ordet krise ‘blot’, at du oplever en sund reaktion på en væsentlig forandring i dit liv. En forandring, som kan medføre et betydeligt vendepunkt i dit liv, bedre livskvalitet eller måske en spændende udvikling. Men det kan være svært at se, når du står midt i krisen og har mistet troen på dig selv og din tilværelse.

I en skilsmisse, som i enhver anden livskrise, er det normalt, at du gennemlever fire faser – chokfasen, reaktionsfasen, bearbejdningsfasen og nyorienteringsfasen – som hver især rummer stærke følelser. Hver fase varierer i tid, afhængig af hvordan du gennemlever og bearbejder de følelser, som er en naturlig del af denne forandringsproces.

Desværre har mange kriseramte tendens til at undertrykke følelser som sorg, svigt, ensomhed, magtesløshed, vrede eller had og lade dem påvirke både samarbejdet omkring børnene men også deres eget liv i negativ retning fremover.
Du vil sikkert føle, at det er svært at skulle bearbejde alle de følelser, du har inde i kroppen, men tro mig, det er nødvendigt, hvis du vil ud på ‘den anden side’ og blive hel og glad igen.

Sorg og krise hører med til livet. Mange mennesker kommer igennem disse med støtte fra venner og familie, men mange oplever også at blive så fastlåst i en sorg eller en krise, at man får brug for professionel hjælp.

Kontakt mig på telefon 20 81 56 59 for spørgsmål, eller hvis du er klar til at booke en tid.

Jeg tilbyder terapi fra min klinik i Hvidovre. Mine klienter kommer lokalt fra Hvidovre og omegn, som Rødovre, Brøndby, Glostrup, Valby og Frederiksberg. Men jeg har også mange klienter fra hele København samt andre steder på Sjælland.

BOOK ONLINE

At tage kontakt til mig kan være første skridt i retning mod positiv forandring og øget livskvalitet. Jeg kan hjælpe jer med afklaring i forhold til jeres liv, og til at være i livet med mere ro, mening og glæde.

Kontakt mig

Info

Psykoterapeut og Parterapeut
Henrik Hansen

Hvidovrevej 137, 1. Sal – Lokale 114
2650 Hvidovre

Der er 2 timers gratis parkering bag ved bygningen.
Husk p-skiven!
Lokalet er tæt på motorvej og s-station.
Bus nr. 140 holder lige ude foran bygningen.

Kontakt

Jeg kan kontaktes alle dage på:

Telefon: 20 81 56 59
Du er velkommen til at lægge en besked eller skrive en sms, hvis ikke jeg svare.

E-mail: parogpsykoterapeut@gmail.com

Cookie- og privatlivspolitik

Cvr: 40704825
Mobilepay: 244366
Lunar Bank – Reg + Kontonr: 6695 – 10019113782