Skilsmisse

En skilsmisse er en af de største kriser vi kan komme ud for i vores voksne liv. Ja mange sammenligner ligefrem den sorg og smerte man kan opleve på lige fod med sorgen vi oplever når en meget tæt på os dør. Og for mange der oplever en skilsmisse kan det tage år at komme videre i livet både følelsesmæssigt og praktisk.

En skilsmisse er en drøms død, og netop derfor er det ikke så underligt, at det er smertefuldt at blive skilt. Når vi går ind i et forhold har vi en plan eller en drøm som vi som regel ikke fortæller nogen om, eller måske selv er bevidst om. Det er først når det hele brister at vi bliver opmærksomme på hvad det er vi har stået i – og hvad det har betydet for os.

Man mister altid noget i forbindelse med en skilsmisse

Og det er uanset om man er den der beslutter at forlade sin partner, eller om han eller hun forlader dig. Du har mistet den partner du engang troede du skulle dele dit liv med. Du har mistet din familie og du har formentlig mistet den daglige kontakt til dit barn eller børn.

Når man bliver skilt kan man få en følelse af, at det var ens egen skyld at det gik galt. Man kan komme derud hvor man påtager sig hele ansvaret for skilsmissen. Omvendt kan det også være at du prøver at fralægge dig din del af ansvaret for at det gik galt. Det kan let føre til en fjendtlig stemning i forhold til din ekspartner – hvilket kan føre til at det går udover jeres børn, og at det kan være svært for dig at komme videre i livet.

At blive ramt af en kæmpe sorg – og at være ked af det, er noget de færreste har lyst til. Og næsten uanset hvad så er en skilsmisse en situation, hvor man kommer i tvivl om hvem man egentlig er, og hvilke værdier man indtil nu har bygget sine værdier på.

Der kan være stor forskel på hvordan mænd og kvinder reagere på i en skilsmissesituation. Ofte vil kvinden “glemme” sin smerte i omsorgen til børnene. Manden vil ofte enten fortrænge smerten eller reagere ud af til. Måske ved at have mange kvinder, arbejde meget, øge indtaget af alkohol eller ved at være mere aggressiv og få mange vredesudbrud.

Følelser og tanker i forbindelse med en skilsmisse

Måske reagere du helt anderledes end beskrevet – men uanset hvad, så er der en masse fællestræk for de mænd og kvinder, både med børn og uden børn, som oplever en skilsmisse på egen krop og som vælger at opsøge mig for at få styr på tankerne, følelserne og livet:

  • Du føler dig svigtet, trist, ked af det, forvirret og vred.
  • Du føler dig ensom og har brug for en at tale med om alle tankerne.
  • Du føler at du er gået i stå og har svært ved at finde retning og mening med livet.
  • Du har svært ved at bede om hjælp fra dine kollegaer, venner og familie fordi du tænker at det er flovt at stå med en skilsmisse.
  • Du har svært ved at overskue dit nye liv – og din nye rolle som mand og far.
  • Du har svært ved at kommunikere med din ekspartner.
  • Du er bange for hvad der skal ske i dit liv ifht dit barn/børn.
  • Måske har din ekspartner fundet en ny kæreste og du er bange for om han eller hun nu overtager din rolle som forælder.

At skulle acceptere en skilsmisse, at drømmen bristede, kan være utrolig svært. Men i det øjeblik du kan finde accepten og forholde dig til den virkelighed du står med nu, ja der vil det komme dit barn til gode. For selvom det mest handler om dig selv, så handler det i sidste ende mest om dit barn eller børn.

At komme igennem krisen

Hvis du formår at komme igennem krisen på en god og ordentlig måde, vil det være nemmere at være en nærværende forælder, og det vil være nemmere at tale med dit barn om de svære ting i forbindelse med skilsmissen. Hvis du derimod lukker øjnene og vælger ikke at forholde dig til virkeligheden og din og dine børns nye situation, vil det både her og nu og på sigt gøre det vanskeligere for både dig selv og dine børn ifht at komme videre i livet.

Du har tilføjet dit barn et savn. Du har gjort dit barn ked af det. Men i stedet for at se det som et uoverstigeligt problem, kan du vælge at se de muligheder der er i den nye situation. Og måske er det vigtigt at huske på, at du ikke er mindre far fordi du ikke mere bor fast sammen med dit barn!

Du kan vælge at være et forbillede for dine børn, der måske selv engang bliver skilt, og der skal vide hvordan man opføre sig.

Den største tjeneste du kan gøre dine børn er at skabe dig et nyt liv, som du selv er glad for, og hvor der er skabt rum til dem. Dine børn har simpelthen brug for en forælder, der er glad og som ikke bare lader som om. At skabe sig et godt liv efter en skilsmisse og være en god far eller mor betyder også, at du ikke kun lever og ånder for den weekend eller den uge, hvor du har børnene. Det er vigtigt at du også resten af tiden anstrenger dig for at gøre ting, der er gode for dig selv, og som gør, at du kan nyde dit liv. Gør ting du aldrig har overvejet som muligheder, oplev noget nyt, eller genoptag gamle interesser. Kræv at få det godt! At være Skilsmissefar eller skilsmissemor og singel er ikke en ventetilstand. Det er tværtimod her du har mulighed for at finde ud af hvilken mand eller kvinde og forælder du egentlig er og gerne vil være fremadrettet.

Nogle gange vil savnet efter dine børn fylde det hele

I sådanne tilfælde kan det hjælpe at flytte fokus og tænke på det gode du kan lave med dine børn når du er sammen med dem næste gang. Dit savn kan også være udtryk for, at du ikke har bearbejdet din sorg og skilsmisse helt endnu. Måske skulle du overveje hvordan dit liv egentlig ser ud i sin helhed. Kig på hvordan du egentlig går og har det. Måske har du stadig svært ved at acceptere din skilsmisse – og det kan jo være tegn på at du har brug for mere tid til at bearbejde skilsmissen aktivt. 

Husk: dine børn har brug for en far og mor!

Kontakt mig på telefon 20 81 56 59 for spørgsmål, eller hvis du er klar til at booke en tid.

Jeg tilbyder terapi fra min klinik i Hvidovre. Mine klienter kommer lokalt fra Hvidovre og omegn, som Rødovre, Brøndby, Glostrup, Valby og Frederiksberg. Men jeg har også mange klienter fra hele København samt andre steder på Sjælland.

BOOK ONLINE

Vi bidrager hver især aktivt til vores skilsmisse, så vi kan lige så godt aktivt bidrage til, at forholdet til ekspartneren, børnene, os selv og en kommende partner bliver en succes.

Hvis vi vil forandre os, hvis vi virkelig dybt inderst inde vil forandre ting som vi mener forringer vores livskvalitet, så kræver det tid, tålmodighed og vilje. Hvis vi vil skabe en ordentlig skilsmisse for os selv, vores ekspartner og vores børn, så er den største tjeneste vi kan gøre os selv, at tro på, at det nytter noget at arbejde med os selv - og komme videre i livet.

Står du midt i en skilsmisse eller er du blevet skilt, og er der børn involveret, så oplever du sikkert at står i kaos både praktisk og følelsesmæssigt.

Har du brug for en at snakke med om alt det der sker i dit liv lige nu - så kontakt mig i dag!

BOOK ONLINE

At tage kontakt til mig kan være første skridt i retning mod positiv forandring og øget livskvalitet. Jeg kan hjælpe jer med afklaring i forhold til jeres liv, og til at være i livet med mere ro, mening og glæde.

Kontakt mig

Info

Psykoterapeut og Parterapeut
Henrik Hansen

Hvidovrevej 137, 1. Sal – Lokale 114
2650 Hvidovre

Der er 2 timers gratis parkering bag ved bygningen.
Husk p-skiven!
Lokalet er tæt på motorvej og s-station.
Bus nr. 140 holder lige ude foran bygningen.

Kontakt

Jeg kan kontaktes alle dage på:

Telefon: 20 81 56 59
Du er velkommen til at lægge en besked eller skrive en sms, hvis ikke jeg svare.

E-mail: parogpsykoterapeut@gmail.com

Cookie- og privatlivspolitik

Cvr: 40704825
Mobilepay: 244366
Lunar Bank – Reg + Kontonr: 6695 – 10019113782