Hvad er stress?

Ordet ‘stress’ kommer af latin og betyder ”at stringere” – at stramme – eller snøre til. Mange mennesker mærker stress sådan. Vi føler os føler sig trængt op i en krog, fordi omgivelserne eller vi selv presser på.

Når vi bliver stressede, er det, fordi vi i kortere eller længere tid ikke har lyttet til kroppen. For eksempel signaler som søvnbesvær, ondt i maven eller ondt i livet.

Har jeg travlt, er jeg presset eller er jeg stresset?

Vi får stress, når vi bliver stillet over for en for stor belastning. Mange mennesker er belastet dagligt, men det er ikke alle belastninger der stresser os.

Selvom det føles, som om stress er noget, der er påført os udefra, så er stress noget, vi selv genererer gennem tanker, fantasier, frygt og forestillinger. Det er ikke udefrakommende ting, der giver følelsesmæssige påvirkninger alene.

Det handler om hvordan du tolker det pres, der kommer både fra dig selv og udefra.

Stress kan have komme til udtryk på mange måder, både fysisk og psykisk, det er derfor vigtigt at få den rette professionelle hjælp, så man igen kan komme i balance, og leve det gode liv man ønsker, føle livsglæde og være i trivsel.

Typiske symptomer på stress:

  • Manglende overblik
  • Mentalt og følelsesmæssigt drænet
  • Svært ved at sove
  • Glemmer ting, man ikke plejer
  • Hoved- og/ eller mavepine
  • Bekymringer (tankemylder)
  • Let Irritabilitet
  • Ineffektivitet
  • Nedsat immunforsvar

Ved svær belastning kan angst, depression og udbrændthed blive en del af symptombilledet.

Stessambassadøren - Henrik Hansen

Som psykoterapeut MPF og certificeret stressbehandler, uddannet hos Stressambassadøren, har jeg stor erfaring med samtaler, samt faglig ekspertise indenfor stress, angst, depression, og udbrændthed.

I et stressbehandlingsforløb hos mig, vil du opleve en dybdegående behandling og effektiv metode, til at få bragt dit stress niveau ned, finde ind til årsagen til din stress, så du får undgår at ende i samme situation igen. Vi vil arbejde med “de lavt hængende frugter” hvor du vil finde de steder, hvor du kan gøre mest ved din stress, med mindst mulig indsats. Du lærer metoder til at håndtere og forebygge din stress, du får viden og indsigt, redskaber og vejledning til at forstå hvor din stress stammer fra, og hvordan du undgår den, ved at skabe forandringer, der er nødvendige for at få dit overskud tilbage, genvinde din balance, og få din livsglæde tilbage. Vi vil arbejde sammen om at finde dine styrker og ressourcer, så du får genskabt din balance, både fysisk og psykisk på en måde, så du bliver mere robust overfor fremtidige stressfaktorer.

Som stressbehandler i samarbejde med stressambassadøren kan jeg tilbyde et ti ugers intensivt stress behandlingsforløb, som foregår dels via samtaler i min klinik, telefonisk, samt et online forløb med ti ugers podcast undervisning og opgaver.

At tage kontakt til mig kan være første skridt i retning mod positiv forandring og øget livskvalitet. Jeg kan hjælpe dig med afklaring i forhold til dit liv, og til at være i livet med mere ro, mening og glæde.

Kontakt mig

Info

Psykoterapeut og Parterapeut
Henrik Hansen

Hvidovrevej 137, 1. Sal – Lokale 114
2650 Hvidovre

Der er 2 timers gratis parkering bag ved bygningen.
Husk p-skiven!
Lokalet er tæt på motorvej og s-station.
Bus nr. 140 holder lige ude foran bygningen.

Kontakt

Jeg kan kontaktes alle dage på:

Telefon: 20 81 56 59
Du er velkommen til at lægge en besked eller skrive en sms, hvis ikke jeg svare.

E-mail: parogpsykoterapeut@gmail.com

Cookie- og privatlivspolitik

Cvr: 40704825
Mobilepay: 244366
Lunar Bank – Reg + Kontonr: 6695 – 10019113782